Co zrobić z jajek? Najlepsze przepisy na słodko i wytrawnie

Jajka to jeden z najbardziej uniwersalnych składników w kuchni. Sprawdzą się zarówno w słodkich wypiekach, jak i w wytrawnych daniach. Na tej stronie znajdziesz różnorodne przepisy z jajkami w roli głównej – wykorzystujące całe jajka, białka lub żółtka. Proste, szybkie i sprawdzone pomysły na ciasta, desery, śniadania i obiady czekają na wypróbowanie!

Przepis na paschę wielkanocną
Ciasta i desery»Desery
30 min
10
Przepis na karpatkę
Ciasta i desery»Ciasta
1 h 55 min
20
Przepis na karpatkę z wiśniami
Ciasta i desery»Ciasta
1 h 30 min
20
Przepis na żurek wielkanocny
Dania»Zupy
1 h 50 min
10
Przepis na Żurek w chlebie
Dania»Zupy
40 min
10
Przepis na pasztet
Dania»Przepisy na pasztety
3 h 30 min
40
Przepis na pasztet wielkanocny
Dania»Przepisy na pasztety
4 h 30 min
40
Przepis na pasztet z królika
Dania»Przepisy na pasztety
4 h
16
Przepis na pasztet z cukinii
Dania»Przepisy na pasztety
2 h 15 min
10
Przepis na jajka faszerowane pieczarkami
Składniki»Jajka
1 h
10
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Składniki»Jajka
30 min
8
Przepis na jajka faszerowane mimoza
Składniki»Jajka
30 min
10
12345...10