Co zrobić z jajek? Najlepsze przepisy na słodko i wytrawnie

Jajka to jeden z najbardziej uniwersalnych składników w kuchni. Sprawdzą się zarówno w słodkich wypiekach, jak i w wytrawnych daniach. Na tej stronie znajdziesz różnorodne przepisy z jajkami w roli głównej – wykorzystujące całe jajka, białka lub żółtka. Proste, szybkie i sprawdzone pomysły na ciasta, desery, śniadania i obiady czekają na wypróbowanie!

Jajka faszerowane tuńczykiem
Składniki»Jajka
30 min
10
Przepis na jajka faszerowane awokado
Składniki»Jajka
30 min
10
Jajka faszerowane szynką
Składniki»Jajka
30 min
5
Jajka faszerowane z boczkiem
Składniki»Jajka
30 min
10
Jajka faszerowane w buraczkach
Składniki»Jajka
1 h
8
Śródziemnomorskie jajka faszerowane
Składniki»Jajka
30 min
6
Przepis na cynamonki
Ciasta i desery»Ciasteczka
2 h 20 min
20
Przepis na placki ziemniaczane
Przepisy»Przekąski
30 min
6
Babka wielkanocna z watą cukrową
Ciasta i desery»Ciasta
85 min
16
Wilgotna babka cytrynowa
Ciasta i desery»Ciasta
75 min
16
Babka piaskowa najlepsza
Ciasta i desery»Ciasta
75 min
10
Wielkanocna babka majonezowa
Ciasta i desery»Ciasta
65 min
12
12345...10